21 heinäkuun, 2024

Automaattinen Tienaaminen

Automatisoi Tienaaminen ja muuta elämäsi

Home » Työssäkäyvien köyhyys yleistyy – Automaattinen Tienaaminen

Työssäkäyvien köyhyys yleistyy – Automaattinen Tienaaminen

2 min read

Työssäkäyvien köyhyys yleistyy. Suomessa on kasvava joukko ihmisiä, joiden palkka ei tahdo riittää elämiseen. Niin sanottuja työssäkäyviä köyhiä on Suomessa arviolta 200 000. Taustalla on korkeita asumiskuluja, osa-aikatyötä ja monesti velkojen maksua. Hintojen nousu lisää arjen stressiä.

Käydään kokopäivätöissä, mutta laskujen jälkeen käteen jää 250 euroa kuussa.
Tuntuu, että taksikuskin palkka ei riitä elämiseen.
Tulot eivät ole mitenkään järisyttävän suuret enkä saa asumistukea tähän nykyiseen asuntoon. Teinipojat syövät ruokaa ja kuluttavat vaatteita – siitä se tulee, haastateltava summaa.
Palkka on noin 2 300 euroa. Kun on maksanut verot, kerrostalokaksion asumiskulut sekä opintolainan ja kulutusluottojen lyhennykset, käteen jää 250 euroa kuussa.

Taustalla on tyypillisesti muutamia tekijöitä: Monella on pieni palkka. Useat tekevät osa-aikatyötä, eivätkä saa lisätunteja vaikka olisivat valmiita tekemään. Ja monella on velkaa.

Erityisesti sinkut ja yksinhuoltajat ovat hankalassa tilanteessa korkeiden asumismenojen takia, sanoo yhteiskuntapolitiikan yliopistonlehtori Mikko Jakonen Jyväskylän yliopistosta. Jakonen johtaa työssäkäyviä köyhiä tutkivaa hanketta.

Yksinasuva katsotaan yleensä työssäkäyväksi köyhäksi, jos hänelle jää palkasta käteen verojen jälkeen alle 1 200 euroa kuussa. Kahden lapsen yksinhuoltajalla raja on 2 200 euroa kuussa.

Osalla työssäkäyvistä köyhistä tulot ovat niin pienet, että he saavat asumistukea tai osa-aikatyön täytteeksi soviteltua päivärahaa. Hyvin pieni joukko saa jopa toimeentulotukea.

Kelan tilastojen mukaan asumistukea saavien työssä käyvien määrä on ollut kasvussa viime vuosina. Käytännössä sosiaaliturva nostaa ison joukon työssäkäyviä ihmisiä köyhyysrajan yläpuolelle, Jakonen sanoo. Uutinen täällä.

894 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä vuonna 2021. Tilastokeskuksen mukaan 16,3 % kotitalousväestöstä eli 894 000 henkilöä oli vuonna 2021 köyhyys- tai syrjäytymisriskissä. Riskissä olevien määrä kasvoi 117 000 henkilöllä vuodesta 2020

KÖYHIEN määrä ei ole pienemässä.

Jos köyhyys ei ole Sinun tai perheesi unelma ja haluat parantaa omaa tai perheesi taloutta, niin lue tämä helppo ratkaisu mitä voit tehdä heti sekä kärvistely ja stressi alkaa helpottamaan.

Copyright ®Automaattinen Tienaaminen© All rights reserved.