24 toukokuun, 2024

Automaattinen Tienaaminen

Automatisoi Tienaaminen ja muuta elämäsi

Home » Verisuonten kalkkeutumien peruuttaminen vuodessa – Nattokinaasi

Verisuonten kalkkeutumien peruuttaminen vuodessa – Nattokinaasi

5 min read

Verisuonten kalkkeutumien peruttaminen vuodessa ja verenkierron parantaminen nattokinaasi-entsyymillä.

Nattokinaasi

Nattokinaasi NSK-SD on tehokas ja pitkävaikutteinen nattokinaasi-entsyymi, joka on herättänyt suurta innostusta sydämen ja verisuonten hyvinvoinnista kiinnostuneiden keskuudessa.

Nattokinaasi on saanut nimensä japanilaisista fermentoiduista soijapavuista valmistetusta natto-aamiaisruoasta. Natton arvellaan olevan osa japanilaisten pitkän iän salaisuutta.

Ravintolisinä “natto” on ollut tuttu juttu jo kymmeniä vuosia maailmalla, mutta Euroopassa se sai vasta vuonna 2017 Euroopan Unionilta uuselintarvikehyväksynnän, jonka mukaan se on turvallinen tuote. Näissä turvallisuustutkimuksissa käytettiin Japanilaista NSK-SD entsyymiä. Maailmalla myydään myös Kiinalaisia versioita mutta nimenomaan japanilainen NSK-SD on tutkittu ja hyväksytty eri maissa. Nattokinaasista on tehty lisäksi solumallitutkimuksia, eläintutkimuksia sekä ihmistutkimuksia. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 62 kappaletta ja niistä 20 ovat kliinisiä tutkimuksia ihmisillä.

Miten nattokinaasi NSK-SD vaikuttaa?

Nattokinaasi on turvallinen ruokaperäinen entsyymi jonka käyttöä viisas elimistömme säätelee tarpeen mukaan. Se imeytyy hitaasti ja yksi annos päivässä riittääkin.

Miten Nattokinaasi NSK-SD vaikuttaa ja kenelle se erityisesti sopii?

Nattokinaasi imeytyy hitaasti, ja sen pitoisuus verenkierrossa nousee hallitun tasaisesti. Se on havaittavissa verenkierrossa heti nauttimisen jälkeen, mutta suurimmillaan pitoisuus on noin 13 tuntia annoksen syömisen jälkeen. Tästä syystä yksi annos päivässä riittää.

Nattokinaasi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa useilla eri tavoilla ja sitä voikin suositella kaikille yli 50-vuotiaille. Erityisen suositeltava se on tupakoiville tai huonosta ääreisverenkierrosta kärsiville.

Nattokinaasi on turvallinen ruokaperäinen entsyymi joka ei toimi liian tehokkaasti, vaan elimistö säätelee sen käyttöä tarpeen mukaan. Myös K2-vitamiini on poistettu NSK-SD nattokinaasista. Ainetta voisi verrata suosittuun serrapeptasiin mutta vaikutuksiltaan se on tehokkaampi nimenomaan verenkiertoelimistössä.

NATTOKINAASIN 4 TÄRKEINTÄ VAIKUTUSTA SYDÄMELLESI JA VERISUONILLESI

  1. LIUOTTAA VERIHYYTYMIÄ

Hajottaa fibriiniä (veren hyytymiseen osallistuvaa proteiinia), mutta ei häiritse kehon luonnollisia parantumisprosesseja, kuten haavojen parantumista.

  1. ALENTAA VERENPAINETTA TURVALLISESTI

Tutkimuksissa nattokinaasi alensi korkeaa ylä-, ja alapainetta. Verenpaine ei alentunut normaalitason saavuttamisen jälkeen.

  1. VÄHENTÄÄ PUNASOLUJEN KASAUTUMISTA

Punasolujen takertuminen vähenee ja haitallisia verihyytymiä ei synny niin helposti.

  1. TEHOSTAA VERENVIRTAUSTA

Tutkimuksessa havaittiin, että verenkierto sormenpäissä lisääntyi merkittävästi pian nattokinaasin käytön jälkeen.

Nattokinaasi -entsyymillä kaikki vaikutukset helpossa ja tehokkaasti imeytyvässä muodossa.

Päiväannoksen sisältö (1 kapselia):

2000 FU (100 mg) Nattokinaasientsyymiä. Vertaa päiväannosta allaolevaan tutkimukseen.

Tutkimus

Vuonna 2022 julkaistussa 1062 koehenkilön tutkimuksessa tutkittiin nattokinaasin kykyä alentaa kolesterolia ja vaikuttaa valtimoiden ahtaumiin 12 kuukauden ajan.

Nattokinaasi on Japanilaisesta natto-ruoasta saatava fibrinolyyttinen entsyymi, joka pitää veren juoksevana, estää tukoksia ja voi laskea kolesterolia. Se on kaiken kaikkiaan sydänystävällinen ravintolisä.

Tutkimuksessa 1062 ihmistä (ikähaarukka 63v-85v) altistettiin hyvin korkealle nattokinaasiannokselle (10800 FU) vuoden ajan. Tutkimuksen keskiössä oli kaulavaltimon seinämäpaksuus, joka antaa osviittaa verisuonten “kalkkeutumisen” tasosta yleisesti.

Erityisen hyvin hoito tepsi, kun nattokinaasi yhdistettiin K2-vitamiiniin (annoskoko 180 ug). On olemassa näyttöä siitä, että K2-vitamiini poistaa kalsiumia verestä ja sitoo sen luustoon.

Kun otettiin samaan aikaan nattokinaasia ja K2-vitamiinia, saatiin aikaan keskimäärin 25% vähennys kaulavaltimon seinämän paksuudessa. Tämä tarkoittaa infarktiriskin pienenemistä.

Kaikki tulokset olivat hyvin lupaavia, ja uusia tutkimuksia tästä aiheesta on syytä odottaa.

Keskustele lääkärisi kanssa, ennen kuin aloitat tällaisen hoidon, etenkin jos sinulla on muita lääkityksiä, jotka vaikuttavat verenkiertojärjestelmään, kuten verenpainelääkitys, verenohennuslääkitys tai kolesterolilääkitys. Konsultoi mielellään lääkärin kanssa, jolla on kokemusta funktionaalisesta lääketieteestä.
Vuoden hoidolla voit alkaa peruuttamaan vuosikymmenten aikana kerääntyneitä kalkkeutumia.

Tutkimus: Effective management of atherosclerosis progress and hyperlipidemia with nattokinase: A clinical study with 1,062 participants

K2-vitamiini poistaa kalsiumia verenkierrosta luustoon johon se siis kuuluu. K2-vitamiinin puute olisi helppo ehkäistä ja korjata nauttimalla K2-vitamiinia ravintolisänä noin 300 mikrogrammaa (µg) päivässä, mikä ehkäisee valtimoiden kalkkiutumista, kirjoittavat tutkijat. Amerikkalaistutkimuksessa 360 µg K2-vitamiinia päivässä vähensi munuaissiirtopotilaiden valtimoiden jäykkyyttä jo kahdessa kuukaudessa. (21 Aug 2019).

K2vitamiini vaikuttaa juuri tähän; se ohjaa kalsiumin luustoon, pois verisuonista. Se estää siis sekä osteoporoosia että valtimoiden kalkkeutumista ja saattaa jopa lievittää jo tapahtuneita muutoksia verisuonissa. Valtimot pysyvät joustavina ja verenpaineen hallinta on helpompaa.
Kaulavaltimosta plakin liikkeelle lähtiessä, riski kasvaa, että se menee aivojen verenkiertoon.
Joten nattokinaasi auttaa tämänkin riskin ehkäisemisessä..

Vuonna 2004 julkaistussa ns. Rotterdam-tutkimuksessa havaittiin, että runsas K2-vitamiinin, mutta ei K1-vitamiinin saanti, suojasi koehenkilöitä tehokkaasti haitallisilta verisuonitapahtumilta. Tutkimus kesti yli 10 vuotta, ja siinä oli mukana 4807 yli 55-vuotiasta miestä ja naista. Tutkimus osoitti, että vähintään 32 µg K2-vitamiinia saaneilla koehenkilöillä valtioiden kalkkeutuminen ja erilaiset sydän- ja verisuonitapahtumista johtuneet kuolemat puolittuivat. Kokonaiskuolleisuus väheni neljänneksellä. Vuonna 2008 julkaistu, kahdeksan vuotta kestänyt ja 16 000 naisella tehty tutkimus vahvisti tulokset. K2-vitamiinin saanti vähensi sydän- ja verisuonisairauksien esiintyvyyttä koehenkilöillä. Myös luustoa koskevia tutkimuksia on tehty K2-vitamiinilla runsaasti; ne osoittavat selkeän yhteyden K2-vitamiinin saannin ja luuston terveyden välillä.

Mistä saa paljon kalsiumia? Hyviä kalsiumin lähteitä ovat esimerkiksi kaura-, pähkinä-, soija- tai riisipohjaiset juomat ja jugurtit, joihin on lisätty kalsiumia, tofu, tahini, kala, soija, pavut, tummanvihreät lehtivihannekset, appelsiini, mustaherukka, kaalikasvit ja maitotuotteet.

Kannattaa huomioida, että suomessa juodaan maitoa (juustoa menee myös jossa paljon rasvaa) eniten maailmassa ja silti meillä on eniten maailmassa osteoporoosia, monesti luukatoon annetaan kalsiumtabletteja joiden mukana on hieman D-vitamiinia. Liika kalsium pitää saada erikseen verenkierrosta luustoon ja se on monimutkainen tapahtuma, siihen liittyy myöskin K2-vitamiini, kalsium itsessään on hauras aine ja luu taas on kovaa, joten monista aineista luusto lopulta muodostuu.
Jos huomioidaan verisuonikirugien löydökset, mitä verisuonesta itse kalkkeumista löytyy, niin 3% on kolesterolia ja loput 97% on kalkkia/plakkia.

Var­fariinin (Marevan) käytöllä saattaa olla yhteys valtimoiden kalkkiutumiseen, mikä tietyillä potilasryhmil­­lä osaltaan puoltaisi siirtymistä uudempiin antikoagulantteihin hyytymien ehkäisyhoidossa.
Pelkistettynä: verisuoni alkaa vuotamaan verta jos kovettunut verisuoni katkeaa vaikka esim. päässä verisuonen joustamattomuuden vuoksi. Osa liikkeelle lähteneistä plakeista taas voi aiheuttaa verisuoneen tukoksen mm. aivoverenkiertohäiriön. Joten nattokinaasi auttaa tämänkin riskin ehkäisemisessä..

1 thought on “Verisuonten kalkkeutumien peruuttaminen vuodessa – Nattokinaasi

Copyright ®Automaattinen Tienaaminen© All rights reserved.