24 toukokuun, 2024

Automaattinen Tienaaminen

Automatisoi Tienaaminen ja muuta elämäsi

Home » Ravinto ja ruokailu

Ravinto ja ruokailu

3 min read

Ravinto ja ruokailu.

Ruokailun aikataulu

Ruokailuista tulee huolehtia. Kiiressä tulee unohdettua syödä terveellisesti ja tämä taas aiheuttaa sen, että verensokerit heittelevät pitkin päivää. Verensokeri kuuluu pitää tasaisena koko päivän syömällä säännöllisesti esim 4-5h välein, niin herkkujen napostelu ja epäterveellinen ruokavalio alkaa pikkuhiljaa korjaantumaan terveelliseen suuntaan. Aamupala on edelleen päivän tärkein ateria, joka aloittaa päiväsi elimistön aineenvaihdunnan. Liian moni jättää aamupalan välistä pois jolloin elimistö helposti tottuu tähän ja alkaa varastoimaan rasvaa kehoon, keho oppii ettei ravintoa ole luvassa seuraaviin tunteihin.

Vältä pitkälle prosessoituja ruokia, kuten esim.margariini joka on pitkälle prosessoitua, vähiten prosessoitua samassa kategoriassa on voi. Leivistä puhdistetut vehnäleivät on pitkälle prosessoituja ja nostaa verensokerit nopeasti ylös, ruisleipä on tässä kategoriassa vähemmän prosessoitua. Pienillä paremmilla valinnoilla kaupassa voit päivittää ja parantaa ruokavaliotasi pidemmällä aikavälillä. Kemialliset keinotekoiset makeutusaineet juomissa eivät ole terveellisiä, osa niistä on yhdistetty jopa 120 sairauteen.
WHO:n mukaan makeutusaineet eivät auta painonpudotuksessa. Makeutusaineilla voi olla kielteisiä terveysvaikutuksia. Makeutusaineiden pitkäaikainen käyttö saattaa lisätä kakkostyypin diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riskiä. Se saattaa myös lisätä aikuisten kuolleisuutta.”

Tässä myös pieni vinkki, kaikki ketkä syövät paljon punaisia lihatuotteita, ovat usein ylipainoisia ja koko vartalo turvoksissa joka puolelta. Pitkälle prossoidut liha ja maitotuotteet aiheuttavat mm. kakkostyypin diabetesta. Maidosta sen verran, että sitä ei kuulu juoda imetysiän jälkeen. Aikuisille maidon juontia ei suositella.

Diabetes ei siis aiheudu sokerista alkuperäisesti vaan siitä, että yksinkertaistettuna rasva veressä estää sokerin käyttämisen lihasten polttoaineeksi ja tämän takia verensokeri pysyy liian korkeana verenkierrossa. Jos verensokerit ovat korkealla, sokeria ei silloin kannata syödä lisää ja kannattaa tällöin välttää myös nopesti imeytyviä hiilareita. Hitaasti imeytyvillä hiilareilla, kasviksilla ja vihanneksilla, voi itse hoitaa kakkostyypin diabeteksen ja parantua siitä.

Sokeri taas ei ole kovin terveellistä elimistölle. Lisätyt fruktoosi sokerit ravinnossa aiheuttaa maksalle haittaa jo muutamissa viikossa, taas hedelmissä oleva luontainen sokeri ei ole syötynä niin pahaksi maksalle.
“Fruktoosi stimuloi rasvantuotantoa voimakkaammin kuin glukoosi. Lisäksi se vaimentaa geenejä, jotka voisivat polttaa rasvaa. Rasvamaksa voi johtaa maksakirroosiin ja muihin vakaviin maksasairauksiin.Runsas fruktoosin käyttö on tutkimuksissa yhdistetty maksan rasvoittumisen lisäksi muun muassa kohonneeseen verenpaineeseen, insuliiniresistenssiin eli heikentyneeseen insuliinin tehoon elimistössä, tyypin 2 diabetekseen sekä lihavuuteen”.

Ruokavalioon suosittelemme vähintään 2-4 viikon ajan kasvispainotteista ravintoa, jolla saadaan monia elimistön tulehdustiloja korjattua ja joka selvästi antaa energiaa arjen toimintoihin, eikä aamulla ja päivällä tunnu jatkuvaa väsymystä. B12 vitamiinia voi ottaa purkista kasvisruokavalion aikana. Monella kasvissyöjällä hampaiden kiille vaurioituu nopeammin. Lisäksi alempana on iso ravintoainelista josta näkee selvästi miten kasvispainotteinen ruokavalio on todisteiden valossa tehokas.

Esimerkki aamupala klo 07-08, lounas klo 11-12, päivällinen klo 16-17 ja kevyt iltapala klo 20-21

Kaurapuuro iltapalana voi olla erityisen hyvä idea silloin, jos kärsit nukahtamisvaikeuksista. Kaura nimittäin sisältää melatoniinia ja tiettyjä hiilihydraatteja, jotka jotka edistävät elimistön tryptofaanin tuotantoa. Tryptofaani puolestaan viestii aivoille, että on aika nukahtaa. Jostain syystä Suomessa kaurapuuroa syödään usein vain aamuisin. Tämä ei välttämättä ole järkevää päivän energia-ja vireystasoja ajatellen.. Jos aamuisin väsyttää kaurapuuron syömisen jälkeen, tiedät mitä tehdä.

Lue Ravinto ja hyödylliset ruoka-aineet – Verenkiertoa suojaavat aineet

Lue Syöviltä suojaavat ja syöpiä tappavat aineet

Tässä vaihtoehto jolla saat hankittua tulevaisuudessa ruoka-aineita joihin sinulla ei ole ennen ollut varaa. Panosta ruokavalioon ja pysy terveenä.

TEE TÄMÄ JA ALOITA VUOSI 2024 VAHVASTI!

Voit näitä asioita ajatellessa aloittaa elämänmuutoksen silti ilmaiseksi ja säästää aikaa.
Lue tästä lisää ja ala käyttämään ilmaisia tuotteita ja ratkaisuja joilla säästät aikaa.

Halutessasi voit aloittaa (ilmaiseksi) valitsemalla itsesi jälleenmyyjäksi.
Ja kun haluat alkaa menestymään automaattisesti, hankit ekosysteemistä jonkin maksullisen tuotteen tai useamman maksamalla vain kerran omasta taskustasi ja alat tienaamaan automaattisesti.
Sinä et myy mitään.
Sinä et tee työtä.
Säästät aikaa.
Alat menestymään.
Yksinkertaista!

Copyright ®Automaattinen Tienaaminen© All rights reserved.